Buna ziua, domnule presedinte!

Astazi m-am hotarat sa va scriu, sa va scriu fara a va leza sau a va adresa injurii fara de noima. Ma numesc Deaconeasa Bianca-Stefania si sunt eleva la Colegiul National „Vlaicu Voda” din Curtea de Arges.

Sunt in clasa a XII-a – ultimul an si vreau sa va spun ca dupa ce voi promova acest ultim an in Romania voi pleca.

Sansele de supravietuire sunt aproape inexistente. Tehnologia noua inlocuieste usor, usor munca noastra. Muncesc de la 13 ani pentru ca altfel nu puteam trai. Oamenii mor rand pe rand si urmam si noi, generatia anilor ’98-’99 pentru ca suntem nevoiti sa muncim ca sclavii in folosul comunitatii pe un salariu mizer.

Romania a fost si este denigrata si decazuta de cativa ani incoace. Ministrul Educatiei ce are de gand cu noi, cate schimbari sa mai induram pe ultima suta de metri? Nu suntem o intruchipare a lui Albert Einstein!

Voi parasi tara datorita faptului ca nu pot evolua, nu ma pot exprima si cu atat mai putin, nu pot trai. Chiriile sunt mari, gazele sunt scumpe, electricitatea costa, apa costa, impozitele sunt mari de asemenea, traiul este scump – o sa ajungem sa ne platim si oxigenul la un moment dat datorita defrisarilor?

Parintii nostri se chinuie sa traiasca de pe o zi pe cealalta fiind exilati din propria lor lume la tara. Credeti ca viata la sat este mai minunata? Nu!

Oamenii muncesc un conac pe 20 lei si ca sa fim sinceri cu noi insine, ce mai sunt 20 lei in ziua de azi?

Biserici, catedrale se tot renoveaza si apar precum ciupercile dupa ploaie, dar spitalele? Sunt adevarate focare de infectii si ajungem sa tragem de firul vietii pentru a fii observati de doctor fara a-i oferi renumita „spaga”.

Toti vom fi corupti locuind in aceasta tara! In strainatate nu-i usor, dar toti suntem niste oameni eupatici si alegem sa abdicam din cetatean roman in cu totul altul pentru a mari longevitatea acestei vieti.